tirsdag den 24. februar 2009

Rio de janeiro

Vi ankom til Rio d. 18 Februar. Vi havde allerede lejet en lejlighed der saa vi hentede noeglen hos det firma vi havde lejet lejligheden igennem og tog hen for at se den. Ligesom vi havde forventet var det nu mere et vaerelse end en lejlighed. Det er et stort vaerelse med et bord, en seng og et koekken plus badevaerelse, men den har hvad vi behoever saa det er fint.
Vi havde tjekket vejret inden vi tog til Rio og det lovede ikke godt. i foelge dmi saa skulle der vaere thunderstorm alle de dage vi skulle tilbringe i Rio. Dog var det heldigvis ikke tilfaeldet, her har vaeret hoejsol ligefra da vi kom til nu(24 feb). saa hver morgen har vi vaeret paa stranden ogsaa set paa sevaerdigheder efter. En af de foerste dage to vi op for at se Kristus statuen(Cristus redentor). En kaempe statue af Kristus paa en kaempe bjerg. Turen derop gik med tog gennem en regnskov utrolig flot. Da vi kom op paa bjerget var den en vidunderlig udsigt udover hele Rio og der stod han en kaempe stor statue lige fornaesen af os. Hvis man skal have taget billede skal man ligge sig ned paa jorden saa hoej er han. Dagen efter startede karnevalet , en kaempe fest her i Rio med tusind af mennesker der fester i gaderne. Da Isabella hendes veninde Liv og en af Mortens venner Christian ogsaa er her under karnevalet tog vi til en bloco sammen med dem. En Bloco er en kaempe gade fest med tusinder af mennesker, som danser samba til live musik. Vi blev mast, vi svedte og fik drukket en masse brasiliansk oel ¨skol¨. Alt i alt en rigtig god dag, hvorefter vi tog videre paa en bar hen paa aftenen. Folk var dog doede, bl.a. pga. en lang dag paa stranden og jetlag, sa vi blev enige om at tage hjem foer klokken slog midnat. Derudover har vi set Selarons trappe ogsaa kaldet den spanske trappe. Det var utroligt sjovt at se, ogsaa fordi selaron selv sad paa trappen og arbejdede. Mandag d. 23 skulle vi i sambadromen om aften. Vi havde glaedet os i lang tid, til at se de kaempe maessige optoge og shows, som fandt sted hele natten. Dagen idag(d. 24) har vi bare slappet af, efter en lang nat. Vi har vaeret lidt paa stranden, men naaede ikke rigtigt at fange solen, da tordenvejret endelig kom desvaerre. I morgen staar dagen(forhaabentligt) paa Favella tur og fodbold om aftenen paa Maracana hvor flamingo skal spille.

OPDATE**
Det var aabenbart ikke flamingo der spillede, men to andre af byens hold, nemlig fluminese mod botafogo, som botafogo vandt 1 - 0. Det var en speciel oplevelse af sidde paa saadan et kaempe stadion hvor stemningen var meget intens. Dagen efter tog vi en slapper paa stranden og fik ordnet vores videre faerd. Vi fik koebt busbilletter og booket hostel paa paradis oen ilha grande. ca 120 km syd for Rio by.

0 kommentarer: