mandag den 2. februar 2009

Puerto Madryn d.30 jan- 3 feb.

Turen til Puerto Madryn(ligger i den sydlige del af Argentina) var lang, 20 timer for at vaere praecis. Det hjalp dog paa det at vi koerte med en meget lukurativ bus. Vi ankom kl.5 om morgenen og gik hen til vores hostel i det dejlige vejr. Klimaet er anderledes her, iforhold til Buenos Aires. Temperaturen svinger meget, luften i sig selv er varm, men der kommer kolde vinde sydfra. Vores vaerelse var dog desvaere ikke klar saa vi tog istedet paa stranden, som ligger 100 meter vaek. Nogle timer paa stranden med faktor 30 resulterede i to meget roede danskere(selvom morten paastod han ikke kunne blive roed). Efter en dag med afslapning bestemte vi at se paa nogle af de sevaerdigheder Puerto Madryn kan tilbyde. Vi tog en tur til baade Rawson og Punta Tombo. Paa baadturen fra Rawson saa vi bl.a. soeloever og delfiner. Begge dyr var forholdsvis taet paa baaden saa vi fik taget nogle gode billeder. Efter ca. 1,5 time paa havet gik turen til Punta Tombo. Punta Tombo er Argentinas stoerste pingvin koloni. Som en amerikaner, som selv havde vaeret paa turen, fortalte: "Man tager en masse billeder af den foerste pingvin man ser, men naar man saa kom laengere op saa er der en million af smaa pingviner som render rundt". Vi fik taget en masse forskellige billeder af os selv sammen med pingvinerne, som var meget nysgerrige, og af reservatet.
2. feb staar det paa afslapning/spare dag. De lover regn i dag saa vi maa se hvad dagen byder paa evt. lidt strand hvis vejret holder. Derudover er vi stadigvaek ikke sikre paa hvor vi nu skal begive os hen. Lysten siger det sydlige Patagonien, hvor man bl.a. kan se de flotte og store gletchere, men pengepungen og tiden siger noget andet. Saa nu maa vi se hvad tiden bringer....
***Update***
Efter laengere overvejelser fandt vi ud af at vi hellere vil tage syd paa, end at tage mod vest mod Mendoza, og Cordoba. Vi diskuterede lidt frem og tilbage hvad der mest var os, og vi fandt ud af at tracking paa store glechtere, bjerge og flot natur ville vaere mere os, end besoeg paa vingaardere og at se paa flotte arkitekturiske bygninger. 2. feb, som skulle have vaeret stranddag, blev desvaere ikke til saa meget, da vejret var meget skiftende, og sol kun viste sig engang i mellem. Dagen gik saa paa at vi gik lidt rundt i byen, og kiggede lidt i butikker, koebe busbilletter, og da vores hostel holdte en barbeque-party om aftenen, skulle vi selvfoegelig med. Saa efter at have spist pizza,(ikke lige saa god som pilens) tog vi hjem for lige at faa styr paa vores ting, og slaa lidt mave, inde der skulle en masse argentisk koed indebords. Selvom de fleste paa vores hostels er en del aar aeldre end os, var det rigtigt hyggeligt. De fleste backpackers her er enten Americaner, canadier eller spanier, saa vi fik rigtigt snakket en del engelsk og en lille smule spansk, Maden var traditionel argentinsk mad, med store steaks, kylling, og forskellige store poelser. Vi gik tideligt i seng, omkring kl 11, da vi havde planlagt at staa tideligt op og lige faa styr paa det sidste inde vi skulle videre.

0 kommentarer: