søndag den 15. februar 2009

Buenos Aires- Puerto Iguazu

Da vi kom til Buenos Aires var der et tropisk regnvejr, hvor det stod ned i staenger! Da vi ikke kunne huske vores Hostels adresse eller navn, tog det forholdsvis lang tid og mange penge for os at finde det. Vi steg ind i taxaen og sagde til taxamanden at han skulle koere os til Palermo, da det var det eneste vi vidste om vores hostel. Desvaerre er Palermo forholdsvios en stor bydel, saa vi endte ved et stort indkoebscenter, med taske og regnslag. Inde i centeret taagede vi rundt efter en netcafe, som ikke var der. Der var heldigvis nogle unge mennesker ved en telefonstand, som laante os deres baerbar. Vi fandt vores hostel og fik slappet lidt af resten af dagen. Den stod bl.a. paa en stor whopper menu fra burger king, som vi havde set frem til siden El Calafate.
Naeste dag stod den paa byvandring i Palermo. Til vores overraskelse fandt vi ud af at Palermo er en flot lille bydel, med massere af groenne parker, cafeer og smaa flotte gader med brosten( minder meget om Paris). Om aftenen tog vi en tur som hostelet havde arrangeret. Det var en times tango lektion, pizza og derefter tur paa tango "club". "Clubben" lignede lidt det man ser i fjernsynet - dansegulv i midten og borde udenom. Her dansede alle med alle unge som gamle til det laekre livemusik. Dog var den ene times lektion ikke nok for Morten og Mia saa vi sad paent og kiggede paa:) Der var ikke tid til meget soevn den nat, da vi skulle tjekke ud naeste dag kl. 10.
Torsdag d. 12, inden vi skulle videre om aftenen, tog vi tilbage til Plaza del Mayo, for at se moedrene til de forsvundende boerns optog paa pladsen. Optoget var meget roerende, da nogle stadig gik med billederne af deres forsvundende kaere paa brystet. Om aftenen tog vi bussen til Iguazu, 20 dejlige timer i bus. Vi kom til Puento Iguazu kl. 17.00. og tjekkede hurtigt ind paa vores hostel, som laa lige overfor busstopstedet. Da vi stod ud af bussen var det som at aabne en ovn, varmen var overvaeldende.
Dagen efter gik turen til Iguazu vandfaldende paa den argentinske side. For at komme til vandfladende, skulle man gaa igennem regnskoven, som var meget fugtig. Inde i regnskoven rendte der vaskebjoerne rundt. I starten var vaskebjoernene enormt soede, men da de sneg sig ind paa os under vores "kikse og cola" stop - sprang op paa Mias skoed, tog hendes kiks og loeb med pakken, var det for meget af det gode(dobblet chock - foerst blev hun forskreakket, og bagefter forsvandt kiksene :)). Bagefter loed den paa baadtur igennem vandfaldende, saa vi blev dejlig afkoelet!!
Vi brugte hele dagen paa den argentinske side og var godt smadret da vi kom hjem.
I dag(soendag d.15) var vi paa den brasilianske side, dog knap saa imponerende som den argentinske. Paa den brasilianske side fik man det store overblik, hvorimod man paa den argentinsk kom taet paa. I aften tager vi ud og spiser, da det er den sidste dag i Argentina.
Vi tager til Foz de Iguazu i morgen(byen paa den brasilianske side), hvor vi bliver en nat og tager videre til Rio de Janeiro, karneval, egen lejlighed(¡mucho bueno!) og kendte ansigter fra DK.

0 kommentarer: