fredag den 13. marts 2009

Pantanal

Saa er vores 4 dage i Pantanal overstaaet. Det var en rigtig god tur med en masse oplevelser som levede op til forventningerne. Foerste dag var egentlig bare rejsedag hvor vi tog afsted tidligt om morgenen og var der omkring kl. 18.00. Da vi kom blev vi vist rundt og fik lidt at spise. Det var dejligt med frisk luft efter storbyen og ordentlig mad, som ikke bestod af pizza og pasta. Vi havde koebt en samtle pakke med en masse aktiviteter og mad indkluderet.
Vi stod op kl. 6.20 den foerste dag da vi skulle gaa en tur i regnskoven. Vi havde vores guide med som boede derude, en rigtig crocodile dundee. Han gik rundt i bare taer, uden byggespray, en stor kniv i baeltet og hat. Vi andre derimod havde lange bukser paa, dyppert i myggespray og med et kamera i haanden. Vi kiggede en ekstra gang paa hans bare foedder, da han fortalte der var 5 rigtig giftige slanger, hvor man alle doede efter en time. Paa turen saa vi baeltedyr, som vi dog ikke fik noget billede af, vaskebjoerne og forskellige aber plus diverse fugle. Derudover blev vi ogsaa spist af myg og Mia af myre(ikke dansk, men kaempe myre) . Myggene generede ikke Mia da hun ikke reagerer paa dem, mens Morten var bange for at doe af blodmangel:) Dog traadte Mia i en myretue paa vejen, og pludeselig kunne hun maerke noget der stak under bukserne. Da det gik op for hende at det var myre der havde kravlet op under bukserne, gik det staerkt med at hive dem ned. Morten: ¨Hvad har du gang i skat, vi er midt i junglen¨skyndte sig hen for at slaa de foerste 10 myg af hendes numse.
Da vi kom hjem kl. 11 tog vi et lille hvil i haengekoejerne. Efter et godt maaltid mad stod dagens program paa baadtur. Vi maatte koere et lille stykke med traktor, da vandstanden var langt under det normale. Regnsaesonen i aar mangler regnen; vores guide frygter det vaerste for Pantanals oekosystem da vegetationen er afhaengig af at floden gaar over sine bredder.
Vi saa en masse dyr paa baadturen; krokodiller, fugle og flodsvin. Til sidst fiskede vores guide efter nogle piratfisk, som hun ville fodre til deres kendte krokodille bruto. Hun bankede paa kanten, satte fisken paa en snor uden krog, ogsaa var der ellers show!
Paa andendagen skulle vi paa bilsafari som ogsaa indebar en gaatur i junglen. Vores forventninger var hoeje da gruppen foer os havde set en anakonda. Vi startede dagen godt med at se en masse forskellige dyr paa bilsafarien. Da vi gik i junglen saa vi en masse aber, men det var svaert at koncentrere sig om det da tankerne vandrede omkring anakondaen. Vi gik forbi et sumpomraade hvor vores crocodile dundee vandrede ud i vandet, hvor der laa en masse krokodiller og slappede af, tog en lille unge i halen og bar den ind til os. Han fortalte os lidt om den lille krokodille unge og bagefter fik vi lov til at holde den. Vi vandrede laenger ind i skoven og der laa den! En 6 meter sammenkroellet anakonda bag en busk. Det foerste vi taenkte paa var historien, som vores guide fortalte os tidligere, om en pige i Amazonas der var ved at blive spist af en 12 meter lang anakonda. Der skete dog ikke noget med os og vi fik taget en masse gode billeder.
Om aftenen skulle vi fiske efter piratfisk, og som vores guider jokede med: ¨Ingen fisk - ingen aftensmad¨ Vi fiskede med raadt koed som piratfiskene flokkede sig om. Mia fangede hurtigt en og var baade glad og stolt over at have fanget sin foerste fisk. Dette lagde et pres paa Morten som proevede at bevage sig laenge ud i vandet, men kampen blev 2-1 til Mia. De fisk vi havde fanget kom paa middagsbordet. De var rigtig laekre. Desvaerre var der ikke saa meget koed paa da de ikke var saa store.
Sidste dag boed paa pakning og hesteridning i regnvejr. Vi havde ellers haft udemaerket vejr. Saa en lille byge kunne vi ikke klage over. Det var en hyggelig tur paa hest. Mia fik den hurtige og var forest, mens Morten fik den langsomme og var bagerst.

0 kommentarer: